Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När det konventionellt existentiella ...

... ej
matchar bilden
och uppfattningen
av ord och faktisk handling ...

... spelar det ingen roll
hur bra du som människa
synes och känns vara
och så ock faktiskt är ...


Ty det är lättare
att följa konventionella
tumregler för attributioner
än att tro på 
att det som finns att se och känna
intet är annat än det synes vara ...

Konventionellt accepterade 
konklusioner 
grundade på 
mer eller mindre 
allmänt fördomsfulla konventioner
är så mycket lättare att försvara
och än mer att förklara ...

... när det kommer till
att utvärdera och bedöma
någon som i sina ord och handlingar
klarar av mer än de allra flesta
oavsett rådande omständigheter
även i de allra omöjligaste
existentiella situationer ...

Det är bättre att vara
mer lagom 
och leva upp till
hur man ska va ...

- Vara som de flesta andra är ...

... se till 
att man är
lite mer kompatibel
med hur omöjliga situationer i livet
normalt påverkar människor
som är som det förväntas 
konventionellt att de ska vara
och så som de allra oftast också är ...

Men tyvärr
är jag 
och kan inte vara
någon annan
än den jag alltid varit
och så mot alla odds
ännu faktiskt är ...

En människa

med bibehållen självkänsla
och självförtroende
men också en okuvlig dignitet
oavsett vad jag än möter
i min aktuella existentiella
situation och verklighet ...







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-07-31 10:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP