Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag hittade ett hjärta

Jag hittade ett hjärta idag
det var tilltufsat
och blodigt

Jag tog upp det

Jag undrade
om det tillhörde någon
Eller om det bara låg här
och skräpade

Var det kanske färdiganvänt?
Var det kanske inte levande längre?
Och därför
just därför
låg det på marken
framför mina fötter

Jag tog upp det
Jag vände och vred

Kanske ett bäst-före datum...
En adresslapp...
Ett datachips...

Ja någonting
som skulle avslöja
Vem och Varför

Fast det är kanske inte meningen att jag ska veta
Meningen är kanske någonting helt annat

Bara hålla i det
en stund
i mina kalla händer

Bara blåsa bort
den värsta smutsen
med min kvalmiga andedräkt

Torka bort blodet
med mina torra läppar

Skapa liv
av något som är dött











Fri vers av Titti Schmidt
Läst 347 gånger
Publicerad 2006-05-10 11:08



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Dina vackra ord vinner om du tar bort det skitiga ordet --skitigt!
2006-05-10

  Hildegun Relefors
Vackert och oerhört ömt! Skriv mera, du har mycket att ge oss vi ömhetstörstare med dina texter!
2006-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Titti Schmidt