Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje gång

Vem vet vad de andra tänker
men det är liksom skit samma att man inte kan veta
man tror att man kan veta
och så vänder och vrider man
tills man håller på att bli galen
Men man har ingen aning
ingen jävla aning

Ändå håller man på så där
Och vrider och vänder
utan att komma till någon djupare insikt
Man gör bara illa sig själv
med allt tankesnurr
med alla frågor och tvivel
som äter sig inåt
fräter sönder
och förstör
en dag där det himmelsblåa
kämpar krampaktigt för att släppa fram lite sol

Och trots dagen
trots allt som fortfarande är vackert
och orört och skört
så vill man bara lägga sig ner
och ge upp
för vad tjänar det till?
Tanken går som ett jävla hjul
i skallen på en
lik förbannat
Det går fan inte att få stopp på den!
Jo det går kanske
med meditation
koncentration
på det som ÄR
Att göra nåt helt annat helt enkelt
Städa, cykla, simma, ja vad fan som helst

Man hamnar ju där tillslut ändå,
att man tvingas göra något annat
så att man får stopp på den där skiten
som snurrar som värsta Parishjul

Blinkande lampor
och tjutande sirener
fast inte fan har Pariserhjul allt det där

Men det är FAN att det ska ta en sån jävla tid!!!!!!!!
Varje gång




Fri vers av Titti Schmidt
Läst 423 gånger
Publicerad 2006-06-01 10:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Titti Schmidt