Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är frihet?


En vacker poet

Så tänkte jag mig en
En till
Bortom all saknad, efter att ha läst alla ord om den älskade, hon eller han som måste gå någon annan stans, i andras texter.
Min vän har sin fulla rätt till friheten,
men hur kunde jag bli hans fängelse?
Nu är han hur som helst borta,
fri hoppas jag.
Allt är frid och fröjd, eller, var uppstod misstaget?
Var det mitt från början eller hans till slut?
Tankarna blandar sig med solsken över trädets krona.
Nu är bra, faktiskt bättre, på några sätt.
Trots det kan en längtan efter en vacker poet slinka in.
Varför måste han vara vacker, räcker det inte med poet?
Ibland vill jag bara ha någon att prata med, om livet,
låta mig fångas i en dröm.
Men jag vill aldrig mer bli någon annan fängelse.
Därför ser jag mig inte omkring och slår fort ner blicken,
om du söker den,
men kanske tittar jag på dig när du inte ser.




Fri vers av 1001
Läst 169 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-08-07 10:08



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Att vara någons fängelse är ju verkligen ingen god utgångspunkt för någon relation - Men att vara älskad av någon
som just därför behöver en i sitt liv
för att den känner att man är den rätte för den, kan inte någonsin innebära att man är ett fängelse för den ...
Men jag tror jag förstår vad du kanske syftar på om än det känns som om du tappat tron på kärleken när den blir till en relation ...
2016-08-07
  > Nästa text
< Föregående

1001
1001