Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömmen om ljusets återkomst


Mot ljuset

Kristusmedvetande helar
Vi är alla ett
Påskens berättelse bortom
Slitna kyrkbänkar
Ljuset kommer
Trots religioners spikar och sår

Så besjung dem som vandrar
Mot ljuset
Vi är alla ett på livets planet
Uppståndelse, ja
Från varje rot slår ett skott

Präster må begrunda
Begränsningarnas mått
Vi spränger bojorna
Vidgar oss till Livets lov
Där skuggor vandrar bort
Jag är du och du är del av mig
Kristus helar, låt ljuset komma in




Fri vers av 1001
Läst 111 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-04-17 12:04



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Ljuslängtan i andlig mening kan ha flera namn eller vara namnlös.
Du väljer på goda grunder Kristus, och då att förstå att Ordet, skaparordet var dessförinnan och i begynnelsen namnlöst.
"I begynnelsen var ordet och ordet var hos Gud och ordet var Gud" .
Så att förstå måste vara att vara öppen för det namnlösa och inte fångas av teologin. Ferlin diktade om skillnaden.
2022-09-04
  > Nästa text
< Föregående

1001
1001