Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst

Ville berätta om det mossbelupna
Om de gyllene svamparna
Om trädens vila i sig själva
Begrundande sommaren som gick.
Förvisso höst.

Plantagens fällda stammar
Tomma ytor av skövling
Det är inte bara löv som fallit
En chock har gått igenom trakten
Denna höst

Trädens sus, hackspettar och ekorrar
Korpar som ropar saknas
Svampställen borta, Mossan torr och brun
Sakta vandrar skogens mångfald
In i höst

Vilande i tystnadens skönhet
Skiftar träd till flammande tröst
Växlingarnas spel som inte ger upp
Ännu liv, ännu hopp
Paus, det är höst.








Fri vers av 1001
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-05 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1001
1001