Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fasadbelysning

När förfettade strupar
kräver att du ska gilla saker
kommentera
inoljade sommarstugeverandor
meningslöst färglagda byråer
grillade fårbogar
dreglande barn
eller svenska signalkräftor
under strömbesparande lampor
när allting blinkar
och alla ambitioner är sönderanalyserade
när du pippat dig själv
på Facebook hela dagen
tömt och sålt ut
och förbannar ditt flödesavbrott
glöm då inte
att i det mest upplysta av hem
flimrar också mörkret allra mest frekvent




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-08-15 08:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, man måste ju sopa rent framför sin egen dörr först...tänkvärda ord...
2016-08-19

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Det gäller att sålla ut väsentligheterna ur
påverkningsfloden. TBG.
2016-08-15

    ej medlem längre
riktigt bra, det finns en stark röst i texten som bär hela vägen..fint balanserad mellan normalt talspråk och dikt, någonstans där emellan ligger tonen. innehållsmässigt löper en ilska, eller en trötthet, som söker sitt utlopp där all floder mynnar ut..i havet, i läsarhavet. Tack!
2016-08-15

  Marita Ohlquist VIP
De två sista raderna är ett bra avslut på texten!
Väcker tankar.
2016-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP