Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstör det finaste med det fulaste


Du är det finaste jag vet, och mitt humör är det just nu fulaste jag vet. För om det är någonting som kommer att förstöra oss, så är det det.

Är rädd för att du ska göra slut med mig på grund av någonting som egentligen är det enda jag borde kunna kontrollera, vilket torde vara en lyx. Det enda jag egentligen borde kunna kontrollera, mitt eget jävla humör. Ändå så går det inte.

Kan inte beskriva det bättre än med symboliken av en demon som tar mig i besittning, klyschigt nog. Det brinner något så djävulskt i bröstet och jag kan bara inte slänga av mig kappan av ilska eller besvikelse som har bäddat ned sig och gosat till det kring mina axlar. Kan bara inte, fastän både hjärtat och hjärnan vill.

Vill vara silkeslen mot dig, alltid. Du är det finaste jag vet. Vill vara mitt lugna, harmoniska, balanserade jag med dig, alltid. Vill vara den jag förmodar att du blev kär i från början. Vill inte slå dig, med hårda knytnävsslag på överarmen, eller en handflata längs din kind. Vill inte riskera att såra dig ens det minsta lilla, ändå gör jag det. Ändå så går det inte.

Du förtjänar inte mina humörsvängningar, men jag tjänar visst under dem. Jag är en slav under demonen, så som det ser ut just nu.

Och jag ska göra allt i min makt för att ändra på det. Ska göra allt jag kan för att få behålla dig, för att inte riskera att förlora dig på grund av någonting så dumt.

Du är det finaste jag vet, och mitt humör borde inte vara det fulaste jag vet. För om det är någonting som jag inte vill förstöra, så är det ju oss. 

Jag vill göra rätt för mig.

Jag vill älska dig rätt. 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Ericafika
Läst 419 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-08-18 11:43



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Självinsikten om sina egna svagheter som man inte kontrollerar helt och fullt. Då jävlas det i kropp och själ. Tungt.
2016-08-23

  blått nagellack
"Du förtjänar inte mina humörssvängningar, men jag tjänar visst under dem." Så jävla bra.

Och det här kommer inte förstöras :)
2016-08-18

  Per Drysén
Djupa känslor sitter djupt. Kärleken övervinner dem.
2016-08-18

  Valter Örn VIP
Det är ett ömsesidigt givande och tagande i ett förhållande där man håller av varandra. Det måste råda ett slags jämvikt. Börjar den ene på att klaga på den andre eller bära hand på den andre. då splittras snart samhörigheten. Det bästa är att man sätter sig ned och berättar för varandra hur man känner det, i all vänskaplighet. Då vet man var man har varandra och lättare kan rätta till misshälligheter.
2016-08-18

  Marita Ohlquist VIP
Att vara medveten om sina brister är det första steget till att rätta till dem.
Kan vara svårt men inte omöjligt.
2016-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Ericafika
Ericafika