Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi som

Vi som skrattar så tårarna rinner
Så vi kippar efter andan
Så vi ler att kinderna spräcks

Vi som lyssnar
Som tröstar och förstår
Som alltid finns tillgängliga
Vi som alltid är vakna

Vi som konsumerar
Köper mat och äter glatt
Som shoppar saker vi inte behöver
Vi som aldrig har problem med vår ekonomi

Vi som jobbar
Som gör rätt för oss
Som går upp klockan sju på morgonen utan någon synlig protest
Vi som frågar våra arbetskollegor om vädret och läget
Vi som alltid svarar bra när frågan ställs tillbaka

Vi som går på alla fester
Alla släktträffar
Alla möten
Alla födelsedagar och fikar

Vi som passar hunden
Eller barnet
Som alltid ställer upp
Som aldrig säger nej

Vi som unnar andras framgångar
Klappar på axeln
Säger "bra jobbat" och är världens bästa vän, kollega och partner

Vi som gråter så tårarna rinner
Vi som tar oss hulkande genom varje natt
Vi ler ändå

Vi som vill bli sedda
Som vill bli tröstade och kramade
Vi som smärtar hela tiden
För vi är alltid vakna

Vi som köper för att lindra sår
Vi som egentligen inget har
Vi köper och köper fast det inte bedövar

Vi som kämpar oss igenom arbetsdagen
Ibland gråter vi innan och efter jobbat
Vi som inte har ett nio-till-fem-jobb
Vi som jobbar tjugofyra timmar om dygnet för att orka

Vi som dricker tills vi spyr
Dricker för att glömma
Dricker för att känna
Vi som längtar efter att skrika "fan" över hela byn nästa träff och förstöra allt

Vi som aldrig säger nej
Alltid säger ja
Alltid menar nej

Vi som är bittra
Som känner oss misslyckade
Vi som inte klarar någonting

Vi finns här varje dag
Trots att vi känner oss svaga
Så ger vi dig ett leende du gärna köper
Men gråten är ej än såld

Vi som bär på något tungt
Vi som bär på något lätt
Som likt förbannat känns tungt
Vi som blöder
Sörjer
Saknar
Sårar
Vi finns här ändå




Fri vers av Josephyne
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-18 15:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Josephyne
Josephyne