Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I SOLGLÄNTAN

jag tog deras
barndom ifrån dem
jag stal deras
lyckoland

så lite de fick
av kärlek
i mammons
förlovade land

min pakbänksvänn
nickade förnumstigt
med avskruvad kork
han drack klunkar
djupa som oceaner

såg på flaskan
så tom, inte en tår
i den eller ögat mitt
efter alla ensamma år

han rapade djupt
min vän, du har
sagt det förut
död är hon nu

ge mig en tia
till nästa gång
bu behöver vila
din ångest på bänk

två fick han av mig
jag reste mig tungt
drog mina bags
på vingliga hjul

död är hon nu
som övergav
barn och hem

© Bosse 20 augusti 2016.




Fri vers (Fri form) av Bosse44
Läst 246 gånger
Publicerad 2016-08-20 21:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bosse44