Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eld var mitt namn

eld var mitt namn
redan i urminnes tider
åskan slog ner
långt innan vagnarna började rulla

nu brinner världen allt mer
i hat hetare än lava
lågor bränner ditt hjärta
med intolerans och mörker

elden som grym protest
red på hatets springare
ödmjukheten dog i dammet
innan solen stigit

de skrattade när barnet brann
de hånade den fattige
innan de tömde dunkarna
och världen försvann

dina barn ekar i eld
blod är något du kan ta på
det är den andres mörka död
som bleknar i trädgården




Fri vers av andrasidan
Läst 277 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-26 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

andrasidan
andrasidan