Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strävan

Det rymmer säkert en stor tillfredställelse
att renovera hus
plantera blommor och buskar
skaffa barn
ta plats bland grannskapet på helgmiddagar
och spegla alltsammans i kakelugnsluckor av koppar
och ibland undrar jag
varför inte också jag
gör sådana här saker
åker på IKEA och köper soffbord
samtalar över häckar
pratar om ljuset och luftigheten
medan pilaffriset sätter sig mellan tänderna
men jag antar jag bara är en av de få
som inte gör sådana saker
som på något sätt inte kan utstå den där slavande tryggheten
för redan när diskmaskinen kört färdigt sitt program
sätter sig doften av institution
bestickens värme känns som blod i såren
fullkomligheten finns uppspikad




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-08-29 13:38



Bookmark and Share


  Naga
För mig känns tryggheten kvävande, kan kippa efter luft men inte ta ett djupt andetag.
För redan när diskmaskinen... klockren mening!
2016-11-19

  ResenärGenomLivet VIP
Det är tur att inte alla är lika...det skulle bli bra tråkigt då...gillar texten och undrar vilken sort jag själv tillhör...
2016-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP