Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gruvgrävaren



Nyss nattfallen, jag tände upp min fackla
och klev här i Harmonias gruva in,
mot trevansmörker föll mitt steg att vackla
men hörde hålrumsröster viska; "finn."

I spindelvävsinlindningsinnanmäten
ned spårsynsgångars töcken gick min gång
emedan sedesamma ledsagsläten
uppstämdes till en avgrundsanad sång.

Ur ödegångar ljöd så melodier
förföriskt från en stämma obekant,
mot hårdnadsvägg for harposymfonier
från underjordens tunnelbrutna brant.

Det ljöd ur djup, ur hav av durfullkomning
att fukta vandrarvalvet evigt torrt
som väcktes härd ur värmevärks bortdomning
allen att skenge bendistansen bort.

Men likt förlett, halvsett, än obemärkligt,
låg ljusnätt följelätta fotavtryck,
var vagt etage i grusets drag mig verkligt?
Var stegets glöd en slump, en ödets nyck?

Min blick framgick i lysterns lydnadslystnad,
av samklangssammet namnlös den omslöts
tills villoförd till nav av gravstillstystnad
dess hypnotism mot nynotsmollen bröts.

Så stod jag åter ned Harmonias gruva
och såg i lågor blå en håglegend
men spindelväv mot änglakranier ruva
och kvinnokörens väsen väsa; "vänd."
















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 424 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-09-03 05:07



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Väldigt vackert diktat!
2016-09-13

  Jaramald VIP
Detta var mästerligt snyggt med ordstygn fina som siden! :) Fick hålla tungan rätt för att inte snubbla i all uppfinnerikedom.
2016-09-12

  Nils-Robert
Fantastiska ordflätor. Snyggt skaldat på bunden vers
2016-09-05

  Stephie
Fängslande, förtrollande, främmande farlig berättelse. Tack för den!

Var får du orden ifrån? Finns dessa i det svenska språket? De är underbara..som dyra karameller i den sorters chokladask som kostar mer än man har råd med. Varför används dessa så sällan? Jag för en, njöt fullständigt!!
2016-09-03

    ej medlem längre
Alldeles otroligt hur du dirigerar orden och får dem att falla in i väl flytande rimmade rader, vissa nästan tungvrickande ordkombinationer får du att platsa hur enkelt som helst!
Innehållet... lite kuslig stämning i jordens gruvliga undre regioner!
Fantastiskt bra skrivet!
2016-09-03
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP