Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson Copyright ( C )


Sommarens sista suck

Sommaren drar sin sista suck –
och hösten sveper sakta in...

Naturens skiftningar med
brinnande färger lyser upp och
blir som en enda gyllene sal när
solens strålar möter trädens
grenar och dess blad

Fortfarande prunkar blommor som
vägrar att ge upp sin blomning
innan frosten nyper dess livskraft
och får ge vika för naturens krafter

Fågelsången har nästan tystnat -
och i streck drar fåglarna i plogar
sin kos mot varmare land

Hösten och vintern ger behövlig
vila - men vissheten om att ljuset
och nytt liv åter kommer efter
jordens och växtligheternas dvala
inger trygghet om en kommande vår

LÄNGTAN KAN INGEN TA IFRÅN OSS!




Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 656 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-09-04 15:53



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Underbar poesi om hösten och dess vackra färger som skimrar av guld.

2016-12-08

  Palett
Skön beskrivning av höstens ankomst med färger och fågelsträck. Mycket vackert finns att se, inte minst för en god fotograf som du ju är !!
2016-09-10

  Ljusletaren
Fint ordat om höst och längtan/ kram
2016-09-07

    ej medlem längre
Så sant, längtan efter ljuset bär vi med oss genom livet!
Fint sammanställt om det som vi ser i naturen denna tid på året!
Allt behöver ju vilan, men det är allt lite trist när kvällarna blir långa...
Fin bild med höstlöv!
2016-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson