Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bLossad

 

 

 

sensommarn har ett stilla lossnade

ett hav av brustna höljen

då frön och gjord tyr sitt till

livets befruktande följen

 

hur kan död bindas till

detta överflöd av frukt

där säd och jord fröjdas till

denna sentillkomna fukt

 

jag tänker mig en bästemor så

lite blek och ruggad av vind

hon har livet åt hösten till

all denna mognad saftig och trind

 

hon har år och levnadsvis

visar hon i all enkelhet liv

för det som så sparsmakat mött sitt mörker

 

men till våren sjuder av liv

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-09-04 22:19



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint om en äldre kvinna...tänker jag. Jaa svårt att förknippa döden med sommaren. Fint tänkt.
2016-09-07

  KYREUS of Sweden
Tycker mycket om.....
2016-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP