Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älsklingsgudar

Även fast det inte handlar om religion
Har jag hittat en gud där jag är stark i tron
Jag höjer mitt glas och dricker för Bacchus
Den eländiga världen jag flyr i mitt rus

Men inte jag skålar för gudomar som Minerva
Ty någon evig kunskap går ej att förvärva
Och inte heller för Amor - över min bara kropp
Han beskjuter mig med pilar men ger inget hopp

Men för Dionysos jag skålar - för alla hans viner
Jag berusar mig när lyckans sol inte skiner
Jag skålar med mina älsklingsgudar när jag lider
De är mina bästa vänner i väntan på bättre tider

Och jag önskar att få åka på blixtvisit till Hades
Bara för att se om det är sant som det sades
Att om man dricker av Lethes vatten minnen försvinna
Och då kunde jag återvända och lyckan åter förnimma

Inte jag skålar för sådana som Zeus och Athena
Nej, då sitter jag hellre i ett hörn helt allena
Ty dessa kan ge mig varken tröst eller behag
När jag är nedstämd och livets vind är svag

Så jag dricker till Dionysos och till Bacchus
Den eländiga världen jag flyr i mitt rus
Jag höjer mitt glas och skålar när jag lider
Till mina älsklingsgudar i vänrtan på bättre tider




Bunden vers (Rim) av Andreas_li
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-09-07 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andreas_li
Andreas_li