Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmar om Syrien

I min första dröm befann jag mig
i ett Heligt Land, vid en strand
Vid strandens slut fanns ett staket
för att skilja de båda länderna åt.
Men jag dök i vattnet och jag dök
under det hinder som låg mellan mig
och mina drömmars land.
Slutligen kom jag upp triumferande
på den öde stranden över staketet.
En glädje evinnerligt sann
strömmade genom hela mitt sinne.
Men min älskade befann sig på andra sidan,
ett staket skilde oss åt.
Det var strömt och det var kämpigt.
Nära nog förlorade jag livet när jag tog mig
tillbaka.

I min andra dröm befann jag mig
återigen i det Heliga Land.
Det var kväll, det var mörkt
och jag klättrade upp för den kulle
som skiljde de båda länderna åt.
Vid kullens topp låg det väldiga hus -
Ambassadörens residens,
varifrån utsikten över Syriens strand
var som allra bäst.
Jag smög mig fram till det stängsel,
som låg mellan mig och min dröm.
Och se, det fanns en dörr i stängslet.
Och inte heller var den låst.
Med glädje vandrade jag ned för en trappa
mot samma strand, där jag tidigare badat.
Min enda oro var:
hur skulle jag komma tillbaka?
Tänk om dörren bakom mig blev låst -
och jag har inget visum.

I min tredje dröm besökte jag
efter flera år det Heliga Land.
En annan tid var kommen och jag kunde
se in över Syriens sommardisiga kullar
utan att stängsel stod i min väg.
Långt nere i en dal låg ett vackert tempel
och jag kunde hyra en bil för att besöka det.
I lyckorus körde jag min bil till templet,
till Damaskus och upp i bergen.
Men när kvällen kom befann jag mig åter
på den öde stranden och utan bil.
Jag gick då långsamt upp
för trappan till Ambassadörens hus.
Dörren var öppen och jag smög in
- rädd att bli ertappad och tagen som spion.
Och just som jag smög förbi huset
spred sig en skräck i min kropp:
för där på stigen kom en grupp människor
vandrande på rad i natten så mörk.
Men de bad mig blott att slå dem följe;
och erbjöd mig Coca-blad och druvor.
Bladen nekade jag,
men druvorna var de bästa jag smakat.
Gruppen var underlig och påtänd
men jag blev trots allt erbjuden husrum och mat.
Ovanför mitt huvud fanns ett vykort från
mitt hemland, och jag somnade gott.




Fri vers (Fri form) av Andreas_li
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-24 00:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Märkliga drömmar! Intressant att läsa!
2016-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Andreas_li
Andreas_li