Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är inte här

Regnet faller i strilar
och gatan är blank
svart utan neonljuse
är nu skjuten i sank
livet är konstigt
en stund av besvär
solen från öster
men du är inte här

Ängen har blomster
i vitt och blott
vaknar i gryningen
inspiration jag fått
en bukett för kärleken
till någon jag har kär
vackra och doftande
men du är inte här

Vattnet mot bryggan
kluckar grön smaragd
ensamhet är klarad
en viss sorts bragd
segelbåten i horisonten
synlig bara där
sjöjungfruns sånger
men du är inte här

Rummet är tomt
möblerna är borta
nätterna går sakta
dagarna så korta
inga lampor i taket
en trasig artär
ensamheten ropar
men du är inte här

Ängeln där i skyn
ja kanske det är du
knackar på porten
gör jag klockan sju
till en annan sfär
klättrar på stegen
men du är inte här

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 402 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-11-04 06:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stor saknad i denna rimmade vackra dikt på Allhelgonadagen!
2016-11-06

  ResenärGenomLivet VIP
En saknad som verkligen känns...så berörande...
2016-11-06

  Ingrid Trolle
En starkt berörande dikt
på Allhelgonadagen
2016-11-05

  Lars Hedlin
Starkt och närvarande
2016-11-05

  Eva Langrath VIP
Sorgen och saknaden vackert beskriven
2016-11-05

  Karina"Kia"
Saknaden stark och en tomhet efter den man hållit kär..Att försöka klättra så högt man kan på en stege för att nå,kanske se ...men de fina minnena finns vackert kvar!

Berörande dikt!
2016-11-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Stänk av sorg och melankoli i din fina dikt om saknad.
2016-11-04

  Eva Helene VIP
Stark känsla av saknad och önskan om återseende. Fint!
2016-11-04

    Dan Myrbeck
Jag tycker om sådana här konsekvent genomförda strukturer. Då blir jag nöjd både när det gäller matematik och poetik.
2016-11-04

  louisegirl
Berörande vackert skrivet
2016-11-04

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om saknad!
Fastnade speciellt för att varje stycke avslutas med "men du är inte här"
2016-11-04

  Solstrale VIP
Dricker melankoli och vemod i stora klunkar äter sorg! Detta verk du givit oss! Så vackert i all sin saknad!
2016-11-04

  Niliboy
Mycket vemodigt å allt hålls samman utan stilbrott. Håller verkligt ihop!
2016-11-04

  Maria Sundelin VIP
En träffande känsla. Ett n har försvunnit i neonljusen
2016-11-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO