Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släpp in dagen!

 

Släpp in dagen i grön soffa
ge den tid
känn spännvidden
mellan morgon och kväll
vårsolens vinkel genom fönstret
löder osynliga tecken
i parketten
för sin passare runt stunderna
stanna klockorna
lämna timmarna därhän
låt dagen bero
utan föresatser
Tänk intet!
Vill intet!
men sakna dagen
sakna den
när den glider ifrån dig
på sensommarvis

 

 

 




Fri vers av Regina E
Läst 394 gånger
Publicerad 2006-05-12 14:59



Bookmark and Share


  Propella
"men sakna dagen
sakna den
när den glider ifrån dig
på sensommarvis"

Oj oj oj. Här briljerar du! Denna text är sprängfylld av varje liten känsla som går att uppbringa! Riktigt snyggt!
2006-05-16

    ej medlem längre
Mmm...intressant text,
en spännande bild som jag smakar på.
Fick en tanke att man eventuellt skulle kunna skriva:
ge dig tid
&
för din passare runt stunderna

Detta känns tryggt gammaldags,
nästan Bibliskt som i Ordspråksboken:
låt dagen bero
utan föresatser
Tänk intet!
Vill intet!

Slutet är vilsamt och dotar syrenbuskar...
2006-05-12

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En studie i sensommardagar och de känslan sådana dagar för med sig. Dessutom en studie av rummet - raderna om solen som faller in genom fönstret, det skulle jag aldrig ha kommit på att formulera, men det stämmer ju - din formulering, det är ju så det är!

Ps. Är det vår eller sommar i dikten?
2006-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Regina E

Mina favoriter
kvällssol
tvätterskan