Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från bussfönstret denna morgon 15 september Foto av Eva Akinvall


Än dröjer ljuset~ ..sig kvar..

Än dröjer ljuset sig kvar

långt in i höstmånad det sig sträcker

Morgonen väcker

med solbad

över dalboslätten

Under dagen, i mitten av september

värmer solen atmosfären

och själen

och om kvällen 

sammetsmörker sig tidigare sänker

inom ännu våtvarmt omslag

Ger mys med tända ljus

när middag intages utomhus

medan man svalnar sakteliga av

inför natten

 

Nog är det onaturligt denna hetta om hösten!

Egentligen bekymmersamt fast man inte kan

låta bli att njuta, och hoppas att det ej blir värre

att mänskan kan stabilisera och inte förstöra mera

för naturen ~ växterna, vattnen och djuren

 

En vinter lagom kall och vit

jag hoppas på

men än är det ju en bit dit!

Och,  än dröjer ljuset och värmen sig kvar

ja, kanske man får i Vänerhavet ännu ett bad!

och solens strålar i lagom mängd lagrar energivitaminen i kroppen

så bra sen för övervintringen

 

 

 

 




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 454 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-09-15 17:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
har bott där på slätten och visst kan det vara så här fint som i skrivarens version...
2016-09-16

    ej medlem längre
Ja man undrar över denna värme så här års, fastän skönt så är det säkert inte bra för naturen som skall gå till vila för vintern.
Fint diktat om naturens egendomligheter!
2016-09-16

    ej medlem längre
Härligt minne och dikt Eva!
2016-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)