Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
stillheten, skönheten, helheten...


vid dalmyra

skymningen sänker sig
över en stilla sjö
fiskarnas liv 
skapar ring på ring
på det annars lugna vattnet

det är lugnt
och stilla
alldeles tyst
och s t i l l a

tystnaden bryts
endast av en lätt bris
som stundom viskar
genom de tunga trädkronorna
av tall och gran

det är lugnt
det är stilla
och jag förstår
för en stund

helheten

i lugnet
och stillheten

är jag
inte jag
utan jag är ett

ett med lugnet utom mig
ett med lugnet inom mig

ett och samtidigt
inget och
a         l         l         t




Fri vers (Fri form) av Hermonius
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-09-16 22:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hermonius
Hermonius