Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fokalpunkten

där
i cirkelns mitt
ligger fokalpunkten
där
i ellipsens mitt
ligger fokalpunkten

galaxer dansar euforiskt
kring denna punkt
hand i hand
med sina
planeter
stjärnor
nebulosor


och svarta hål vandrar
tålmodigt
i skuggorna
kring denna
punkt


kring denna brännpunkt
kretsar a l l t

stort
som
litet
litet
som
stort

samtidigt som denna punkt
innehåller
a l l t

fokalpunkten är
ditt eget
inre

ditt eget universums
absoluta
epicentrum

sök

 
.




Fri vers (Fri form) av Hermonius
Läst 408 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-15 08:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hermonius
Hermonius