Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Via Dolorosa



Som blodröd sol söker himlen
möter havets azurblå ton

letar jag efter sammetshud
i din skuggas doft
finner en sjalbeslöjad kärlek
ur bergsidans grotta
från mörka kolmålade ögon
strålar musiken och öken

Jag vandrar Via Dolorosa vid din sida
anar en eon av tidevarv
min smärta i nuet ur kärlek och förtryck
korsets tyngd faller tusen famnar ner

Jag sitter tillbaka vid bergsidans klippa
famnar min åtrå och längtan
väntar på konvojens återtåg
till sinnlighet , åtrå och lusta

Vandrar Via Dolorosa vid din sida
önskandes du vore här
min kärlek , smärta , sorg och längtan

Du är långt långt borta
där blodröd sol nedstiger i havet
allt är stilla försvunnen är natten




Fri vers av Fred Linz
Läst 257 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-09-19 19:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fred Linz
Fred Linz