Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dialog på rim


Äktenskapsbrott

- Här, varsågod, en bukett med rosor!
- Tack! Förresten hjälp mig att plocka i ordning mina trosor.
- Jag tänkte att vi skulle gå ut på bio ikväll!
- Nej tack! Ta nu hand om disken i stället så är du snäll.
- Jag har köpt en present till dig, för att jag tycker om dig så mycket.
- Tack, men hjälp nu i stället till med damningen och inget gnet.
- Jag vet att du är hungrig. Ska jag laga till en omelett?
- Men herregud, kan du inte i stället hjälpa till med vår tvätt?
- Jag känner att jag vill älska med dig, och undrar om du också vill?
- Nej, det går ju inte. Vi har jättemycket att göra och du hjälper aldrig till.
- Men, du, ta det lugnt ikväll. Jag kan ta hand om all städning.
- Det säger du bara, men sen gör du ju ingenting.
- Jag älskar dig, men tycker just nu att du är väldigt negativ.
- Det är jag inte alls. Det är bara det att du aldrig följer mina direktiv.
- Men kan vi inte slappna av och ha det lugnt och mysigt någon gång?
- Sen kanske, men just nu packar jag upp en kartong.
- Älskling, du är underbar, men jag tycker faktiskt rätt illa om allt ditt tjat.
- Jag gnäller aldrig, det är bara du som är lat. Stör mig inte nu när jag lagar mat.
- Du, jag mår dåligt av detta, kan vi inte talas vid?
- Men ser du inte att jag är upptagen och att jag inte har tid.
- Snälla, vårt förhållande brakar sönder. Kan du inte säga att du älskar mig?
- Förlåt, vad sa du? Hörde du att min farbror Ernst har åkt iväg till Marseille?
- Jag orkar inte mer. Står inte ut. Har du inte tid för mig en endaste minut?
- Nej inte nu. Det här garnet har knystat sig och jag måste lösa upp en knut.
- Okej. Du skiter i mig. Då flyttar jag ut. Det är SLUT!




Bunden vers (Rim) av Andreas_li
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-09-21 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andreas_li
Andreas_li