Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osjälvkänslans land... och lilla My

Där är du alltid ofullständig.
Där är du en främling instängd i din egen skugga.
Kritiska röster följer dig.
Du går i sankmark med djupnande kliv.

Kära du, förlora dig inte!
Ta arga lilla My i hand
och bit de arga rösterna i rumpan hårt
eller skrik NEJ unisont,
avbryt anklagelseakten!

Blunda en stund.
Du och lilla My kan gå till närmsta minne
där du trivdes med dig själv.
Jämför då och nu,
Blanda till en mixtur...
Lyssna till allt som vill dig väl.
Unna dig själfulla tröstisar.
Du och lilla My kan plåstra om dig.

När du nu lämnar osjälvkänslans hållplats
tänk då på att resan har sin tid en hållplats i taget.
Lilla My vinkar av dig vänligt men bestämt!




Fri vers av Feminaz
Läst 213 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-09-24 17:24



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Älskar formuleringen att resan tar tid, en hållplats i taget.
2016-09-25

  i af apa
min syster
klädde ut sig en gång till
Lilla My - en fullträff
precis som din dikt!
2016-09-25

  Syrran77
Så bra skrivet. Heja Lilla My!
2016-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz