Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en bräckligt sammanfogad konstruktion


Det nya landet är en bräckligt sammanfogad konstruktion. Inte skapat för att minska lidande i iskall rymd. Aldrig byggt av kärlek till drömmen om vackra dagar.

Det främmande landet uppfinns när klasskillnader blir otydliga och politiken hamnar i skugga. Några måste stå på barrikaderna, elda upp stämningen, annars upplever sig många som osynliga och sorgsna.

Det ensamma landet växer fram när ingen längre känner sig hemma och alla misstror varandra, men mardrömmen börjar då åsikter dräps som om de inte har något värde.

______________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-09-25 12:13



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jag tycker inte landet är så bräckligt. Det är ett gammalt land, men jag förstår hur du menar. Vi är 80 procent som lyssnar och låter de andra 20 procenten tala, t.ex i riksdagen. Dom får säga vad dumheter som helst, men inte oemotsagda. Landet må vara lite skakigt just nu men jag övertygad om att allt blir bra när det är färdigt. Jag är positiv till min natur och det har visat sig vara bättre än motsatsen.
2016-09-26

    Elisabeth Nilsson VIP
En rapport från vårt land av idag, väl beskrivet och så skrämmande sann.
2016-09-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Poetiska larmklockor skall ljuda över världens tillstånd......ja ! vi gör så...monterar ut högtalare....in i riksdagshuset.....Bryssel...White house....
2016-09-25

  Marianne Räf
Ja, tillvaron tycks bli bara tuffare med
tiden. Vad ska man ta sig till ?!
Tänkvärt skrivet om det hårdnande
samhällsklimatet.
2016-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP