Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En minnesvärd stund.


Vem har sett Askens
skira blommor

Och hört
Grönsångaren sjunga

Intill Dalälvens glittrande
Vattenskugga

En Sommarmorgon
Vid Gropholmarna

Bland forssträckor
och översvämmade
Strandskogar

Sedan
Knallat upp till
Gammeltallarna

Och suttit under Suptallen
där vandrare förr, tog sig en
Färdknäpp, inför den fortsatta
resan.

Och känt

Att här vilar rättvisan ihop
med det stora Kretsloppet.

en stund

Med allt av lika värde
I Harmoni med varandra.



Någon tog sig då tid att
stanna till där i mossgrön
grönska, en stund

På den vackra Rebeckadagen
i Maj månad. ..




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-09-29 06:22



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tja! Dikten tiger still!
Det får Läsaren bedöma
efter eget huvud!


2016-09-29

  objekt3
Åt någon då sitt bröd med åttiosju procentig ren sprit ur en skål från sjuhäradsbygden och med supsked?
2016-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP