Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snögravida - en drömraga

 

Jag var visst på skidsemester 

på hotell med många gäster

uti grannlandet i väster

 

Jag förstod jag var gravid 

då tog doktorn fram en kniv

skar ut gossen ur mitt liv

 

Satte över lille brodern

i en större, rundad moder

mer stabil och bättre foder

 

Jag försökte protestera:

Så gör inga svenskar mera!

Tji, för norrmännen var flera

 

Modern liknade en ko

Själv ville jag gärna tro

att min mage var ett bo

 

Modern gick på promenad

smal balansgång med en karl

jag drack bara lemonad

 

Om hon ramlade i snön?

Var då gossen blott en dröm

som drev bort i tidens ström?

 

Kom tillbaks när ni får värkar!

sade doktorn, 10 särkar

ska ni ta med, prydligt märkta!

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 236 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-10-01 08:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tycker mycket om dina drömmar, de är så spännande och absurda! Texten är vacker, gillar titeln. Intressant med den runda modern. Det är bra att saker inte sker kronologiskt, utan att tiden hoppar. :-)
2016-10-01

  Arne Ugglemosse
Nej, nej, norrmännen håller inte på så, titta, de har till och med en oljefilosof! Men drömsinnet är aldrig grundlöst, det har satt fingret på en utsatthet här som finns. Längre vågar jag inte tänka. Själv har jag aldrig varit gravid.
2016-10-01

  objekt3
En registrerande text! ;)
2016-10-01

  i af apa
som en bättre galna kosjukan...

gillar´t!
2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X