Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömfärja 1 - en drömraga

 

Klev på undervattensfärjan

det var ändå bara början

på en märklig story-smörja

 

Färjan hade två etager

det fanns soldäck för bagaget

men hur funkade dränaget?

 

Färjan var på väg till Polen

under varma sommarsolen

fästmannen var med, en cool en

 

Satt på glastaket och rökte

det var ju ett djärvt försök men

jag blev rädd när taket kröktes

 

Jag och lillan köpte lakan

som broderats uti Balkan

Blekingemotiv, fast svalka

 

 

Så lade vi till i Polen

körde Fiat genom zonen

stannade på Coop-stationen

 

Där fanns teleport till mormor

tanten hade strikta normer

fastän klockan sjöng i stormen

 

fick vi sova i en trappa

bland de öldrickande slappa

vi försökte inte sjappa

 

Fick kontroll på morgonkvisten 

utav sköterskor som visste

att vi levde, men fick kvista

 

åter till föräldrahemmet 

plastboxar och spik, beklämdhet

tacka vet jag frihet, Hemnet

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 230 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-10-01 09:17



Bookmark and Share


  objekt3
vardagsdetaljer, att drömma om flygplan som gör loopen precis när de startar, och såklart Wroclaw.
2016-10-02

  Stefan Albrektsson
Stiligt trippelrimmat! Märkliga saker händer i dina drömmar - coolast är nog teleporten till mormor - och hur jag "hörde" "pärleporten", och eftersom jag igår såg Tim Burtons senaste "Miss Peregrines..." som just handlar om tidsportar/-loopar... och det här blev en oändligt icke-stringent kommentar : )
2016-10-02

  TrollTörnTrappan VIP
Tak som kröks skulle jag nog också bli rädd för?! - särskilt när det sker under fötterna på en på en U-färja...

Från Karlskrona ska tydligen gå en verklig färja till polska Gdansk (lite inne på att ta en jul-tur där den ingår, men har förstås gott om andra marsipan-städer att välja bort först.)
2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X