Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömfärja 2 - en drömraga

 

 

Resa från skogen till stora staden

mögliga julskinkor bröd och spadet

fotbollsbarn blommiga kor och spade

 

Det var en slarvigt planerad färdrutt

alla blev inbjudna, det var värdigt

men det var knapert med mat och färdhutt

 

Slutligen kom vi till färjeläget

där mötte släkten upp oförväget

brorsan på avstånd med blåjeanshänget

 

Moster var vitsminkad, solgul klänning

mamman i samma stass, igen-känning

kom just från USA som utlänning

 

Där var så lungt och skönt sade mamman

förr drack hon vin uti fröjd och gamman

nu drack hon vatten och blev en annan

 

Hon bytte klänning när hon behövde

till en som liknade min från Skövde 

jag tog värdinneansvar och röjde

 

Bara kanelbullar frukostrester

hur skulle det mätta alla gäster?

jag var beredd på kritik, protester

 

Gästerna fick köpa glass och te

barnen sov vidare i mitt knä

damen vid stekpannan stekte de

 

rester som fanns uti frysboxen 

pasta majs halvfrusna ekoxen

värden fick napp och lät steka sen

 

en liten siklöjas inälvor

alla fick klara sig själva sen

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 238 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-10-01 09:55



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Ännu mera resedröm. Gillar Stockholms-knäet i tredje sista strofen, och de hemmasnickrade, men dock fullt förverkligade, nyorden som tex "färdhutt"!
2016-10-02

  TrollTörnTrappan VIP
Gillar igen-känningsgraden mellan -läget och -väget kontra -hänget, som glider vidare till klänningen... Skövde behövde tydligen också en skönt skövlande uppsortering?!
2016-10-01

  objekt3
... i våffeljärnet, och klämde åt :)
2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X