Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I lä

 

 

 - Det var väldigt vad det blåser, sa han till en jämnårig dam
som också tog lä i väntkuren på perrongen.

Hon svarade att blåsten nog berodde på miljöförstöringen och
störningarna av klimatet.

 - Det är resterna av en tornado sa meterologen om vädret
igår, sa han

 - Jag älskar höstens alla färger, sa hon
- Öppnar den för skrivandet av höstdikter, undrade han.
- Det har jag redan gjort, svarade hon. Sommaren är ointressant.
Inget händer i värmen och himlen är blå, la hon till.

 Tåget kom. Han satte sig bredvid henne.
- Ja, vi kan ju prata vidare, sa han.
- Brukar du dikta, frågade han.

- Ja, svarade hon, jag har gått flera kurser på skrivarakademin
och nyligen gav jag ut mina memoarer.

 - Oj, nu måste jag av, sa han efter en hållplats med Roslagsbanan.
- Hoppas vi ses någon gång igen.

 Hon nickade bifall.

 

 




Prosa (Kortnovell) av Fredrik P. VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-10-01 21:42



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Du ligger nog inte i lä!

2016-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP