Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ungersk fars - en drömraga

 

Väcktes av ljudliga hammarslag

kom då ihåg vad det var för dag 

vi skulle repa en ungersk fars

nya kostymer med tyll och strass

syster min byggde en himmelssäng

hammaren fördes med härligt sväng

 

Själv bodde hon i porslinsbutik

den ena dottern den andra lik 

vitsminkat leende, stel kostym

snurrade runt enligt sträng kutym 

jag hade mjukare sidentyg

min piruett var dock ganska dryg

 

En tredje syster kom senare

hon hörde nog till de klenare

högväxt och blek med ett flammigt bröst

blommande halsband och barn till tröst

ja det var full fart i släktsvängen

själv var jag singel i tältsängen

 

Det fanns en man med, han hette Bengt

det var hans rollnamn, så märkligt svenskt

hans kostym var lik den jag hade

djupröd duchess, liksom skimrande

han var en lång skådespelare 

men det var något som felade

kelade mest med ett gosedjur

hundben i halsen? jo eller hur

 

Så var det dags för ett genomdrag

kände mig virrig och lite svag

hade just tappat bort manuset

fastän jag vet att jag lade det

i en grön låda så var det väck

självkänslan fick sig en hygglig knäck

hade ju ej kunnat repa det

för det var svårt att begripa det

ungerska språket på vaudeville

hade tänkt läsa det innantill 

 

Herr producenten var ganska skum

han ville nu hyra ut mitt rum

för att få bättre ekonomi

rädda teatern från haveri

hans namn var ett bland de tungare

sa han förbindligt på ungerska 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 334 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-10-02 08:50



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En så kul och rolig dikt på rim. Man ler när ser det hela framför sig.
2016-10-04

  TrollTörnTrappan VIP
Snyggt snurrat! "...bodde hon i porslinsbutik" tyckte jag först syftade direkt på dräkten, men hammarslagen anger redan ett skört rum utanför kroppens...?

Glidningar som mellan "manuset /lade det" och i viss mån "spelare /felade" följer sinnrikt innehållet?!

2016-10-03

  Tomas Söderlund
släktsvängen - tältsängen är en särskild höjdpunkt bland många. :)
2016-10-02

  Anya VIP
Men så bra. vilken story och på rim! mållös. Gillade särskilt Bengts hundben i halsen. hahaha Vart fasen får du allt ifrån. Hoppas diktarjaget fick bo kvar och att det blev fler uppsättningar.
2016-10-02

  Stefan Albrektsson
Coolt och som alltid go'a rim!
Och jag försöker för allt i mitt liv förstå hur den ungerska farsen funkar... Slås det i dörrar? Spring ut och in på scenen? Förvirrande förvecklingar? Nödlögner på ungerska? Nästan-under-bältet-skämt? Vad utmärker den ungerska farsen liksom?
Texten är visar ju förstås en hel del redan på repetitionsstadiet...
2016-10-02

  objekt3
smashing.
2016-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X