Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fattigbössan

Förvånad och rånad
Stod jag där,
Sol och vårad
Som en pensionär,
Utan bössa, fond eller
Guld. Bara ett papper
Där jag kunde läsa min skuld.

Klarna, qliro, paypal och dibs
har mina uppgifter,
de ringer konstant.
Jag har inget att ge,
för det står i pant.

Kanske en öl på
Pitchers eller två,
Men vågar inte öppna dörren,
för där står TV-tjänst och knackar på.

Råttorna på Södermalm
Har det bättre än jag,
Tvingas till inkasso
Varenda dag.

Fönsterbev är vardagsmat,
Och jag är lidande av ett
Kapitalistiskt system,
Där jag får betala för andras problem.
Med pengar som inte ens är mina,
Jag måste verkligen ha gått på en mina.







Fri vers (Fri form) av SellwiN VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-10-02 17:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SellwiN
SellwiN VIP