Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När olika omständigheter stör din livsrytm


När natten inte blir...

Natten har varit vad den inte borde ha varit...
vad menar jag nu med det?
Jo natten är en tid som getts oss för vila och återhämtning,
en tid när vi ska sluta våra trötta ögon, lägga vår kropp till vila,
en tid när allt skall stå stilla runtomkring oss, och ljuden utestängas.

Min natt blev en enda röra av allsköns störningar, ingen vila ingen ro...
Grannen hade fest...fyllefest med hög musik höga röster,
som slutade med polissirenernas ljud utanför porten, fylleslagsmål gick illa...
när sedan lugnet lägrat sig och jag äntligen lagt mitt huvud till ro,
så slutar inte tankarna snurra i mitt arma huvud...

Inte heller kroppen vill samarbeta vid denna tid, den har blivit stressad
av att inte få komma till ro tidigare på kvällen, den vrider och vänder sig
försöker hitta en plats som kan vyssja den till sömnens ängar,
men det är lika omöjligt som att räkna håren på grannens katt...
ja jag vet, fånig jämförelse, men jag är för trött för att hitta på något bättre!

Jag sitter nu i köket, drickandes mitt livs viktigaste dryck, kaffe...
den ena muggen efter den andra med huvudet fullt av ord och meningar,
mest elaka, osägbara, ledsna outtalbara men ändå ack så sanna!
Men grannen sover nog sött efter fylleslaget, ty nu är det tyst och stilla,
ja ja vad är väl en bal på slottet! Döljer en gäspning och skriver vidare...










Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-10-03 10:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP