Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taxituren i natten

Jag har kört taxibilen
en dröm sedan sjuttiofem
dagar och nätter
långt bortifrån och hem
När natthimlen sjunker
då är jag redan där
i neonljusens skimmer
kör jag utan besvär

Det rullar på hela natten
gästerna från ett hotell
läkaren i nattrafiken
som av många bara får skäll
Killen som inte törs gå hem
men vill det gärna nu
drinkarna blev för många
en längtan till sin fru

Mitt pass klockan fyra
då är det som bäst
alla som vill åka med
drickspengar som en gest

Ibland är det snöstorm
vackra flingor i natten
och höstlöven som flyter
ett konstverk i vatten
Däcken slirar i sörjan
snöslask och nyårsljus
många timmar i bilen
ett par i kärlekens rus

Jag har kört taxibilen
och jag gör det än
nog till jag blir gammal
det har jag på känn
När gryningen randas
är jag på väg hem
några timmar i sängen
börjar igen klockan fem

Mitt pass klockan fyra
då är det som bäst
alla som vill åka med
drickspengar som en gest

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 563 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2016-11-24 00:57



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skriftat och i känsla
2016-11-29

    ej medlem längre
Väldigt bra text om en taxiförares
liv och verkan!
2016-11-27

  ResenärGenomLivet VIP
En lite annorlunda syn på att köra taxi...men alla behövs...fint...
2016-11-27

  Ann V Åhsberg VIP
Nostalgi på högsta nivå!
2016-11-26

  Ann V Åhsberg VIP
Så bra fångat. Tack!
2016-11-26

  Blomma-Stjärna VIP
fint skildrat om en taxichaufför som gillar att köra sina kvälls- och nattpass mitt i snö-slir och slask!
2016-11-24

    Dan Myrbeck
Jaa, det är nog väldigt olika vilka passagerare man får..
2016-11-24

    ej medlem längre
Det måste vara jobbigt på vintern att köra antingen det är plogat eller inte! Och kanske ishalka och dålig sikt i mörker.
Fint förmedlat om livet som taxichaufför!
2016-11-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra poetisk arbetsbeskrivning i rimmad text!
2016-11-24

  Ingrid Trolle
En varm skildring av
ett viktigt arbete på
obekväm tid. Din
poetiska ådra kan
skildra allt och alla;
alltid med varm känsla
för människan.

2016-11-24

  Karina"Kia"
Ett yrkesliv man sällan tänker på..bara tar föregivet när man behöver Droska på....

Häftigt bra berättelse i rim som alltid lysande även då sen eller tidig morgon kl 4


Bra där!
2016-11-24

  Anya VIP
Innehållsrikt om ett viktigt yrke. Jaa som taxichaufför får man vara med om mycket. Bra fångar här.
2016-11-24

  Solstrale VIP
Åh så bra! Tänker du är en arbetarförfattare... Du skildrar dina arbetspass och skriver så rakt in en bild av nuet... Tusen tack!
2016-11-24

  Monika A Mirsch VIP
och jag sätter på skivan - lyssnar på din musik - berusas av dina ord - i farten...
2016-11-24

  Niliboy
Fint återgivet!
2016-11-24

  H.C.B
Ännu en magisk text. Du är ta mig fan övermänsklig. Kan man prenumerera på dina ord.
2016-11-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO