Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tröstande sång



I naturens krispiga nyanser
hjortron i dess unika skapelse
guldtäckande
växande
på den våttäckta myren

Omfamnande
av mossans varma hölje
i en tröstande sång


Midnattssolen glöder
vacker i dess oändlighet
I horisonten kan jag röra
vid dess kant
Natten berusar mig


Jag dansar mig i glädje
till nattens blåa inferno
Norrskenet lyser upp
som en eld i ett
virvlande spektra

Smyckad av sin trolska skönhet


Färger i storslagen form
ljuvlig i sprakande vågor
Bland vackra strömmar
går jag
i en tröstande sång




Musik: Secret Garden - Nocturne







Fri vers av Blått Norrsken VIP
Läst 619 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-10-08 01:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skapar en underbar scen med ordpenseln. <3
2017-02-09

  aol
Underbart skaldat vännen.
2016-11-22

    carinamnm
Bara så vacker! :)
2016-11-15

  Solstrale VIP
Du för mig hem släcker min längtans törst, njutläser i stora klunkar, fyller mitt näringsvärde till bredden! Oh tack underbara människa för du gav oss denna skapelse! :) tack!
2016-10-12

  Anya VIP
Vackert. för mig tillbaka i tiden till Norrbotten och norrskenets tid.
2016-10-12

  Angel of love
En text som värmer och fyller en med kärlek.
2016-10-12

    Birgersdotter VIP
Vackert i ord och ton
2016-10-10

  Karina"Kia"
Rytmiskt vackert skrivet som i melodi..vackra färger trollbinder synens vackra där på myrens fuktiga mark...smaken av hjortron fyller gommens njutning,dess bär som är förgyllda i sin färg som bärnsten och skymningslandets våg i norrskensfärger målas upp!

Praktfullt trollbundet vackert beskrivet,känslan stor och fylld av lugnet och större makter inom sig!


2016-10-09

  Fem hjärtan VIP
En underbart vacker dikt från en poetpenna av guld!
2016-10-09

  Marita Ohlquist VIP
Mästerligt!
Levande och detaljrikt, ser, hör och känner.
2016-10-09

  S.A.I. Steve Lando VIP
en språkbrukligt såsom en innehållsmässigt fagersam sköndikt
2016-10-09

  Bo Himmelsbåge
Fin tröstesång i midnattssols fång
som föder, glöder hopp natten lång...

Även norrskenets blåa nyans
lockar i midnattens trolska seans
till en hänförd, livsbejakande dans...

Vackert och trösterikt skaldat!
2016-10-08

  Chawa VIP
O ja... naturen tröstar och läker. Bild-, doft och färgrikt, och jag som läsare vaggas till ro i skapelsen. Tycker mycket om att diktarjaget kan röra vid midnattssolens glödande kant i horisonten och känna berusande glädje därav... magiskt vackert!
2016-10-08

    ej medlem längre
Tack för en fantastiskt rik och vacker text.
2016-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Blått Norrsken
Blått Norrsken VIP