Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samvetet...

Hur du tänker och vilka val du gör, inte dina utan utifrån andras tycke.
Ja! Nekar inte att även jag, kan ibland falla dit.
Men ser och läser av dig, förvånas varje gång det som vore dig bäst utifrån det jag dig genom åren känner vore bäst.
Du väljer att ta den okända för dig, men den kända för de andra.
För att få vara en annan för stunden, du kommer aldrig att bli någon annan än den du är.
När ska du inse din fina och vackra sida och yttre du bär.
Äkta som havets ny plockade mussla med den äkta sällsynta pärla du där i finns.
Att ta den enklaste vägen ut, för du ej mäktar att stanna kvar och stormen bemästra.
Den finns dig närma, denna gestalt du sett och känna genom åren dig bredvid gott bestämt.
Den ni brottas med samvetet jag är, den som dig besöka när felande val kan kommas att göras.
Det är då dig jag besöka, väcka ditt inre och hoppas du dig valet tänkt och känna det med rätta och bestämma.


Orkiden




Fri vers av Orkiden
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-08 16:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orkiden