Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna även Födelsedagsfest I


Födelsedagsfest II - en drömraga

 

Till den stora hyllningsfesten

inbjöd morfar många gäster 

gästerna kom kvällen före

jag tyckte att allt var rörigt

hur skulle vi förbereda

när de hade kommit redan?

huset växte, blev gigantiskt 

städprojektet rent ofantligt 

plockandet tog ingen ände

morfar sa: en sak i sänder

småpengarna i mobilen

pärlorna och nagelfilen

får du dela med din syster 

var nu glad och inte dyster!

 

Satt två systrar vid ett bord

talade så kloka ord

de fick köpa bord och stol

liksom varsin ny fiol

så strök döden deras väg

men de var ändå på väg

 

Fick logi i flickrummet 

vitt likt sy- och stickrummet

spegelbild utav min systers

fastän lite mera dyster

jag var yr och ville sova

sömnen är en gudagåva 

då kom moster klockan tre

upp och hoppa och var med!

alla har ju kommit redan

vila får du göra sedan!

 

Sju små grabbar stod på rad

och en tösabit så glad

en av pojkarna var borta

alla hade randig skjorta 

längtade till trädgårdsgången

morfars lekar, glada sånger

 

Sen kom tönten och den tjocke

tjockisen försökte locka

tönten leka med hans pung

tönten log så skär och ung

fettot sade i hans öra

du får se men inte röra 

log mot mig så sött i smyg

tråkigt att han var så blyg

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 238 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-10-11 09:19



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Tycker stycket med "Sju små grabbar..." känns både mest upplyftande, mättat och mysteriöst. Kunde blivit en egen fin parhäst med "Satt två systrar..."
2016-10-15

    Lena Söderkvist VIP
Ingen rast, ingen ro, och inte får du sova heller. Men visst är livet underbart ändå.
2016-10-12

  objekt3
Sådan är kapitalismen ...
2016-10-12

  Magdalena Eriksson VIP
Mustigt skrivet av dig och fan va man får städa när det ska bli fest, typ en pest!

2016-10-11

  Anya VIP
Den här festen skulle jag vilja va med på. Jag skulle också vilja ha flickrummet i vitt. Känns som en fest typ Fanny och Alexander.
2016-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X