Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag växer som Jacks bönstjälk & Mary Poppins


Jag växer steg för steg
likt Jacks bönstjälk slingrar sig upp mot himlen
gapandes efter solljus
växandes av Jacks hurrande rop


Jag växer mig lättare och lättare
som en luftballong
lossar de tunga påsarna som sackar ner
en efter en
och seglar några meter mer
rakt upp i skyn
tills hela världen finns nedanför att beundra


Jag växer mig högre och högre
svävar likt Mary Poppins i skyn
med ett fast handtag om mitt magiska paraply
och låter mitt skratt klinga som hennes ner över storstäderna


Jag växer mig starkare och starkare
som om jag vore Babylons torn
med hjälp av olika händer
med hjälp av mursten och tegel
byggs jag uppåt några meter närmare himlen
för varje människa som hjälper till

Jag växer mer och mer högljutt som
en välstämd orkester som snart bryter ut
i ett öronbedövande crescendo
som sedan exploderar i oljud



Som vindbyar om natten
blir till orkan

Som puppor av larver
brottar sig ut ur den slibbiga vävnaden

Som rymden som expanderar i oändlighet
växer också jag

Ett steg till
men aldrig i mål




Fri vers av om en Siri
Läst 420 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-10-11 17:36



Bookmark and Share


  Camelot
bra! Hoppas bara att alla murstenar läggs av välvilliga, hela vägen..
2016-10-13

  Den lilla tänkande
Tänker att detta lunde vara en sångtext :)
2016-10-13

  i af apa
underbar teXt
som stiger i etapper
till en tunnare
klarare
eXistens...

ja, kanske
rent utav...
2016-10-11

  Larz Gustafsson VIP
Det fina med att vara frälst är att ingen elak jätte väntar ovan där men en kärleksfull Fader, som man kan ha gemenskap med redan här, genom tron.
2016-10-11
  > Nästa text
< Föregående

om en Siri
om en Siri