Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kuta Kinte

Med ett lögnaktigt driv 
gick en del av oss mot fabriken
för att tömmas på det av blick som fanns kvar
även om vi just den här morgonen
med blanka bongar som sköldar
på avstånd satt och betraktade slavstegen
de nyfyllda strecken
spikarna
som rispade mot drömmen
om att en gång få slippa sälja ut vår gryning
kapitalet vi faktiskt fortfarande ägde
klingandet med upploppsklockan om lördagarna
den boxade formationen
mot absolut hjärndöd som vi slutit oss mot
och när Hans G Lindskog skrek ut sitt
”Dom kommer från alla håll!”
stod vi där, fanns vid liv,
höll mot alla odds döden borta, som i trots
våra blickar var vässade
En dag skulle de växla oss fria




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-10-12 10:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP