Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson Copyright (C )


Oskyldigt lidande


Krigets härjningar i världen ödelägger allt,
och oskyldiga människor drabbas av alla
dess vidriga fasor
Hjälparbetare gör vad de förmår i den
mörka verkligheten….

En liten flicka sitter med tom blick bland
en hög av ruiner, tårar rinner ner för
hennes kinder då hon förlorat allt i livet,
sina föräldrar, syskon sitt hem och materiella
ting, men framför allt sin värdighet då hon
våldförts av vidriga pojksoldater

I handen håller hon en trasig docka som hon
kramar hårt, hennes tillit till andra människor
verkar helt raderad

En godhjärtad volontär med ett varmt leende
närmar sig ändå flickan och sträcker ut sin hand
mot henne, och plötsligt som i ett trollslag
tänds en gnista av hopp i hennes ögon som är
obeskrivbar – och ansiktet lyser upp då en aura
skimrar runt hennes huvud

Kanske kan ändå den enkla gesten vara början
till något nytt för denna ensamma lilla flicka -
då ett uns av HOPP verkar finnas kvar i hennes
hjärta som måste omhändertas på ett varsamt
vis för hennes framtid






Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 519 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-10-14 16:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är värst för de små som drabbas av de storas vansinne! Krigshetsarna som aldrig kan inse hur mycket lidande de ställer till med!
2016-12-06

  aol
Blev så berörd i mitt hjärta, en så. Hemsk verklighet.
2016-11-14

  Änglaögon
Ett viktigt budskap i dina berörande rader.
2016-11-04

  Lars Hedlin
Berör starkt
2016-10-22

  soligajag_1 VIP
Jag blir rörd till tårar av denna historia, , tårar trillar ner.
Härlig skildring av flickans händelse!!
Sparar denna !!
2016-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson