Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Baksidetext


I hundarnas timma

Mannen fanns i dånet, i orgelspelet. Hans svarta ögon, hans andning mot min mun, hans händer över mina lår, upp mot. Kramande, krävande. Och jag, darrande, av skräck, fast av annat också. Alltid det andra, det förbjudna, det smutsiga. Alltid det som var rätt åt mig, straffet.

I denna starkt berörande psykologiska thriller är flickan Mathilda med om något som lämnar djupa spår. Obehaget kryper under skinnet och efterverkningarna blir förödande. Mathilda känner sig syndig och smutsig och vill bestraffas till renhet. Farbror Karl är besatt av ett heligt begär och missbrukar sin maktposition. Genom åren förändras deras relation och till slut måste Karl försvinna. Resan går till Italien där han av en slump får tillgång till en farlig insikt.

I centrum för berättelsen står en högborgerlig släkt i Helsingfors med omnejd. Fasaden är polerad och miljön vacker. I umgänget är stämningen uppspelt och lätt men under ytan bubblar en annan verklighet som döljer mörka hemligheter. Allt får följder och Mathilda drivs av underströmmarna mot det svarta.

"Skrämmer, griper tag i hjärtat och lämnar avtryck. Det vackra, det poetiska språket väver in det hemska." Elisabeth Andersson

Texten ovan är baksidetext till romanen "I hundarnas timma". Om du blir intresserad och vill läsa hela boken ber jag dig kontakta mig privat. Kram! /mia




Prosa (Roman) av Mia Bergenheim
Läst 352 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-14 18:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
under ytan bubblar en annan verklighet som döljer mörka hemligheter ...
2016-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Mia Bergenheim
Mia Bergenheim