Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Purgatoriumpur



Mellan blåishällar
genom grårisgranar
över rådiskvällar
något mig uppmanar
vidare mot skogens
vida rymdviddshagar
viskad genom smogens
sång om sommardagar.

Ovan stjärnarkaders
pelargång syns fyren
fylla järneraders
grus med hjärnljussyren
tätare än lungors
luft hos bålnätshålen,
varmare än tungors
armar genom kolen.

Decembervit oktobers
emberbåk står brunnen,
glödda ögonglobers
svärta går försvunnen,
eldfamnat eterisk
egensfären rämnar -
likriktat kolerisk
eningsänden lämnar.

Allen jag stod
i flammskogsflod,
förenad med
mitt slamflyktsblod.

Ebb, våg, ebb, ebb, vågor,
genom denna enda bändning lossad
söker kväva kvällningskvästa lågor;
röken av avtändningen uppblossad,
träden kring mig, kvällen kring mig brinner,
smogen i mig, skogen i mig smälter,
grårisgranen, blåishällen rinner
väglöst här där växtvärksvärldar välter.

Och utan dem -
ett vem.
Och utan; Vem?
Ett hem.

Ebbkondensen sköljer
komstessens av maror,
konstnatur som följer
leder mig från faror,
jag är en eld som glänser
av svavel utan gränser
avskvavd ur konvergenser
och rådvillsexistenser.














Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-10-15 17:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
habilt ordfläteri, här måste läsaren fokusera, ty det är ingen slentriantext av den typ som vi alla skriver för mycket av, utan det här är motsatsen... jag gillar poesin, svår text att sätta ihop - applåder många!
2016-10-22

    ej medlem längre
Höstdisgrå och kulen, men flödar av fantasi och ordformer!
Kul att läsa!
2016-10-21

  Larz Gustafsson VIP
Purgatoriet är en romersk-katolsk villolära- En av många.
2016-10-15
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP