Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstkväll

Ugnen luktar skinkpaj
Med mozarella och spenat
Timjan och vitlök krasar
I formen
Stearinljus värmer ljusstakarna
Och mina kalla händer
Som hyresvärden inte bryr sig om
Att värma
Snålt
Yllefiltar fryser inte om benen
Och katten ligger i mitt knä
Ska man ha vantar
När kusinen kommer ifrån Åland
Vi skålar nog i rödvin
Och minns morfar
Och alla segeldukar på jorden
Som han var mästare på
Ha ha höstkväll
I Mellansverige




Fri vers av Sommarina VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-10-15 16:47



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra och fin text!
2016-11-02

  Anya VIP
En finstämd text. Som en novell. Tycker om!!!
2016-10-26

  Marita Ohlquist VIP
Underbara bilder du målar med dina ord!
2016-10-16

  Johan Strömstedt
Vi huttrar nog alla så här i höstmörkret.
Värmande är då att få ta del av din text. På ett mycket bra sätt ger du betraktaren möjlighet att titta in hos dig.

2016-10-16

  Mow Dean VIP
Tycker om ditt raka sätt att skriva/beskriva.
2016-10-15

  Palett
Fin bild av gemenskap i hösttid !
2016-10-15

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker, höstfärgsglittrande bild!

Skön myskväll med doftande skinkpaj,
stearinljus, spinnande katt och minnen av morfar...
Yttre kyla, men inre värme...
Härligt att koppla av inne nu...
när höstmörkret säker sig
o stormarna ylar i de glesnande träden!

2016-10-15

  Magdalena Eriksson VIP
Mys med mycket rosa som du älskar..
2016-10-15

    ej medlem längre
En fin och varm bild av minnen med doft av höstmys och gemenskap.
2016-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP