Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den trötte riddaren

Jag är inte vacker
Jag är inte ung
Jag är inte rik
Jag är inte berömd
Jag vill inte ha makt
Jag vill inte vara stark
Jag vill inte äta gåslever
Jag vill inte vinna något lopp
Men...
Jag kan skriva
Jag kan brinna
Jag kan älska
Jag kan trösta
lugnet är mitt vassaste vapen
tämjer de oresonliga med mild blick
Svaghet är min styrka
Ytterst känslig för orättvisa
Jag kom naken, tog på mig
en hård rustning som till slut
rostade sönder längs min långa resa.
Slitna delar ligger kvar i vägdammet
Och jag vandrar vidare naken ännu en gång
världen gladde mig en gång, 'men icke längre.
jag fruktar inte döden. Inte längre...
Jag fruktar rädslan att inte ha levt helt, mer...
och värmen som kommer...





Fri vers (Fri form) av Figge
Läst 320 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-10-15 20:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge