Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upp och ner - en drömraga

 

När vi kom till receptionen 

hördes värsta bönetonen

sekten mässade som dårar

i entrén och korridoren

jag blev frågvis, ville dansa

men då blev jag genast ansatt 

av en vassnäst typ, en hård en

som stod framför vita boarden

 

Jag bjöd upp dem i min våning 

fyra snubbar, en var skåning

två var stumma, en var talför

så jag frågade om varför

de sjöng sånger i entrén 

jag fick en förklaring sen

 

Först skulle vi dricka kaffet

som serverades av Affe

i en mössa utav päls

han var lång och lyckligt frälst

sedan åka till Karlskrona

med min tös och hennes broder

för att få proviantera 

öl och vin och något mera

 

Sen kom byggarbetarna

osnygga och blodiga

solkigt vita overaller 

och berättade om fallet

jag beredde mig att gå

för att ringa 112

pappan ville ändå vänta

på att klockan skulle klämta

ville själv begrava sonen

ändå överlevde fånen

satt på sängkanten och log

han blev kvar när alla drog

 

Jättebossen i kostym

den var grön, det var kutym

ville åka gröna hissen

men den var plomberad, risken

var för stor, han fick ta trappan

själv tog jag till snabba sjappen

med en yngre, vig kollega

klättrade jag från en stege

till en annan från balkongen 

nådde marken denna gången

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 430 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-10-19 17:14



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tala är ibland, men tiga sägs gull, en drömmer om sand, dock tövar sig full.
2016-10-20

  Magdalena Eriksson VIP
å det svänger i berättelsen
ser sedan innehållet mellan rader och vackra bladet
tolkar detta som jag vill
mycket händer mellan människor i storyn
slutet känns gott
marken känns som något positivt i denna svindel.
2016-10-20

  Anya VIP
Skönt att diktarjaget landa på marken. Innehållsrikt detta...jobbigt med begravning av sonen...men skönt att han överlevde. Fick mig att pusta ut. Som så ofta är texten skriven med humor, MEN med allvaret i botten.
2016-10-20

  Stefan Albrektsson
I början låter det som om du kommit till församlingen Byssan Lull, med snyggt snabbskissade gestalter i Vassnäsan, Skåningen, Dubbelstummingarna och Snacksalige, och så den evigt strävsamme tjänaren Affe (och, ey, vi läsare får aldrig förklaringen till sången i entrén).
Scenbytet i resan till K-krona och byggolyckan är smooth - skönt att fånen/sonen överlevde.
Jättebossen = byggbossen?
Jupp, flykt från höghöjd till markhöjd.
2016-10-20

  objekt3
Jag gömmer mig lite bakom ett element och visslar (flyktsoda!)
2016-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X