Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glimt av tiden

En glimt av tiden
våren drar förbi
minnen på näthinnan
kan inte låta bli
sipporna i backen
systrarna vita och blå
sprider där sin kärlek
det kan man lita på

En glimt av tiden
sommaren är på gång
kärleksbrev i sanden
en glädjens sång
barfotabarn i solen
för ögat en fröjd
segelbåten på vågorna
behaglig och nöjd

En glimt av tiden
hösten med sin glans
färgade löv på marken
en bunden krans
fåglarna tar resan
bort till fjärran land
frostfyllda nätter
sätter himlen i brand

En glimt av tiden
vintern gör sin entré
snöflingor som dansar
får barnen att le
vitklädda är träden
isparketten på sjön
leken är på allvar
änglarnas spår i snön

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 454 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-11-03 20:36



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Oavsett årstid så finns det mycket vackert att minnas...tycker om denna dikt...
2016-11-06

  Ingrid Trolle
Mycket vacker dikt
om årstiderna och
tidens flykt
2016-11-05

  Lars Hedlin
Mycket fint skildrat
2016-11-05

    Dan Myrbeck
En glimt av tiden
fångar du fint!
2016-11-04

  Solstrale VIP
Ett årstidsfrieri! Så vackert! Så säker ton! Hör klockorna slå för himlen den blå.... Tack!
2016-11-04

  Fem hjärtan VIP
Vacker årstidspoesi!
2016-11-03

  Maria Sundelin VIP
Tycker om hur du fångar årstiderna
2016-11-03

    ej medlem längre
Harmoniskt, vackert. Tycker också om bilden som är mycket talande med dessa klockor som alla visar olika tid.
2016-11-03

  Marianne Räf
Fina tidsglimtar du samlat
ihop till en utsökt dikt....
2016-11-03

  Niliboy
Ja, själens änglar spå oss i snön å Kung Bore blåser kyla så vi klär oss väl....
2016-11-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO