Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårsång

Göken vid ängarna
gal i den sena natten
bäcken genom skogen
ett renlighetens vatten
Sipporna i gläntan
systrarna blå och vit
inbjuder till våren
en kärleksfull invit

Följer du ditt hjärta
njut av solskensdagar
en picknick vid björken
i kärleksfulla hagar
Änderna på simtur
skogssjön ses glänsa
en upplevelsens art
må inte få begränsa

Istapparna avlägsnas
och isfläckarna på vägen
kung Bore förs bort
och fängslas i en sägen
Fåglarna tillbaka
från resan långt borta
ljuset kommer tillbaka
nätterna blir korta

Grenarna får knoppar
och snart nya kläder
blad som blir gröna
vårens vackra väder
Nu blir det ett firande
när Valborg gör entré
eldarna i parkerna
är något som kan ske

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 648 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-03-21 07:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Sjung om vårens milda dar :)
2017-03-24

  Anya VIP
Jag känner våren i mig när jag läser. härligt!
2017-03-21

  Blått Norrsken VIP
Mycket fin text om vårens intågande.
2017-03-21

  Marita Ohlquist VIP
Underbar hyllning till våren, den sköna!
2017-03-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Den ljuvliga vårens återkomst, besjungen i vacker dikt med superba rim.
2017-03-21

    ej medlem längre
Åh, vilken upplyftande och vacker vårdikt. Bokmärkes.
2017-03-21

    ej medlem längre
Vårglädjen i din fina dikt sprider värme och hopp till frusna vintersjälar.
2017-03-21

  överlevaren VIP
Väldigt vackert ordat!
2017-03-21

  M.Eta
Fina ord om den efterlängtade våren!
2017-03-21

  Ljusletaren
Så vackert du har ordat ... njuter och tack för det/ kram
2017-03-21

  Salvation Pepper
Fint om våren:
"kung Bore förs bort"
Snyggt!
2017-03-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO