Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åldern stryper

 

Strö inte salt i mina sår
det blir ändå värre med åren
Hjälp mig i stället upp
när jag hopplöst ramlar ihop

Jag är kanske en sur gammal gubbe
men jag kan inte undvika trubbel
De söker upp mig på ålderns höst
därför gnäller min röst

En gång gällde öl och tjejer
som dagens nya grejer
Nu är det sjukdomar och medicin
som dagens nya penicillin

Tiden är förbi
då jag kunde hjälpa vänner i förtid
Rädda dem från olyckan
så de slapp kryckan

Nu är det jag
som söker medlidandets lag
Men var finns den
när jag behöver den




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-10-31 00:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2016-10-31

    ej medlem längre
Ibland tycks det finnas obegränsade resurser, men när det gäller de som skulle behöva hjälp till att överleva, då finns inget att få!
2016-10-31
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP