Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morfar berättar



När morfar berättar om förr
står tiden stilla

Jag lyssnar noga till varje ord
och ler av tanken av morfar som ung:
Det vågiga håret och de snälla ögonen,
som nu - fast yngre

Ja, jag vet precis hur han såg ut...
Det har jag sett på ett av de svartvita fotografierna
som står i mormor och morfars bokhylla,
bland hundratals porslinsänglar och keramikfåglar...

Många av morfars berättelser har jag hört
flera gånger sedan jag var barn
Ändå älskar jag att lyssna till dem
åter och åter igen...

Berättelsen om morfar och timmerflottningen
Berättelsen om morfars första bil
Berättelsen om morfar i Tyskland

Men mest av allt gillar jag
berättelsen om dansbanan
och när han träffade mormor
för första gången...




Fri vers av Elinn
Läst 499 gånger
Publicerad 2006-05-14 21:32



Bookmark and Share


  Mangal VIP
En riktig kärleksförklaring. Blir nyfiken på morfars berättelser.
2007-05-22

    pladask
åh, jag älskar också att lyssna till mina morföräldrars berättelser. det är verkligen en härlig känsla att pausa tiden lite på det sättet,
2006-12-03

  Henrik Nilsson
Jag berörs av din dikt eftersom jag har samma förhållande till min morfar - samma utbyte av historia, samma glädje och samma närhet. Bra skrivet.
2006-09-14

  kärleksbarn
åååh vad fint :D
underbart,
jag blev värsta nostalgisk...önskar jag också hade en mysig morfar :)
å andra sidan har jag en mysig mormor, så..:)
2006-05-15

  edvin medvind
Nu blev jag lite ledsen över att jag aldrig har haft någon morfar. Det låter mysigt.
2006-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Elinn
Elinn